DZP. megahaverek

"...köszönjük szépen.. ezek vagyunk mi..."

Kvescsön

Csak tisztánlátás végett..

2008.09.06. 19:24 :: eksunhirro

Csak tényleg a tisztánlátás végett..

A SÜN NEM RÁGCSÁLÓ!!!

 

ha nem hiszed olvasd el EZT!

 

Illetve:

 

  • Kertjében hagyjon egy kis lomb- vagy fűkupacot, ahol a sünök menedéket találnak. Tejet azonban ne adjon nekik, attól hasmenést kapnak és elpusztulnak.
  • A sün önellátó. Elsősorban rovarokkal, gilisztákkal, csigákkal táplálkozik, de megfogja a kígyót, békát és az egeret is. Ha este tejet teszünk ki a számára, szívesen elfogyasztja, sőt a későbbiekben is elvárja, hogy friss tejjel kedveskedjünk neki. Étvágya kimeríthetetlen. A kertben éjszakánként minden elérhető állatot, bogarat összeszed.
  • A sün tartósan csak ott marad meg, ahol nagy a kert, sűrű a bokorzat és alatta sok a száraz avar, valamint kiterjedt gyepszőnyeg található. Az ilyen terep számára megfelelő rejtekhelyet, vadászterületet és elegendő táplálékot biztosít. Ha a sün elégedett a helyével, ragaszkodni fog otthonához.
  • Októberben a kert valamelyik zugában hordjunk össze gallyakat, avart, száraz füvet (szalmát), hogy az állat elkészíthesse téli vackát. A sün általában októbertől áprilisig pihen.
  • A sün az emberektől nem fél, közelségüket elviseli. Ha pedig nálunk a kertben hosszabb ideje tartózkodik, annyira megszelídül, hogy még a lakásba is bemerészkedik. Egyébként magányosan él, nem kedveli a másik állat közelségét, kivéve a párzás időszakát. Ezért ha kicsik születnek, tanácsos kéthónapos korukban védett helyre eltávolítani őket a kertből.

3 komment

Címkék: sün

A bejegyzés trackback címe:

https://dzonline.blog.hu/api/trackback/id/tr46651457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iwen 2008.09.07. 09:00:34

na most akkor jó a tej vagy nem, és megpusztulnak tőle? o.O

eksunhirro 2008.09.07. 09:38:31

a kérdés jó.. a lényeget kiemeltem.. a tej helyett meg biztos jó neki más is..:)

stranger · http://bkfm.hu 2008.09.07. 16:37:29

nekem úgyis rágcsáló marad
süti beállítások módosítása