DZP. megahaverek

"...köszönjük szépen.. ezek vagyunk mi..."

Kvescsön

Fűrész 5

2008.08.18. 22:00 :: menyustraktor

A filmek szereplői valós alakok, a műsorban nem hangzanak el csúnya szavak, megtekintésüket mégsem ajánlom semmilyen korosztálynak. Persze nem kell rám hallgatni, tudom, hogy a "tiltott gyümölcs" édesebb, de én szóltam..

 

 

Itt az olimpia, és gondoltam, miért ne lehetne a blogot egy kis sporttal színesíteni. Igen, de ennek miköze a már-már perverz módon brutális filmsorozathoz, illetve a 18-as karikához? Nem, ez nem esélylatolgatás, még csak nem is szegény sportolóink részben méltatlan gyalázása a pekingi leszereplések miatt. Ez egy válogatás, összegyűjtöttem a teljesség igénye nélkül az általam ismert, látott, legbrutálisabb sportbaleseteket. Ha már óvaintésemet elengedtétek szemetek mellett (nagyon helyesen), akkor jó szörnyülködést, és jajjveszékelést. Ugyanis ezeket nézni is fáj:

A fenti, piros mezes "úriember" alighanem minden futballszurkoló számára emlékezetes marad erről a megmozdulásáról. "Hősünk", Roy Keane, később hivatalosan is elismerte, sőt, büszkélkedve, csorgó nyállal, teljes mellszélességgel és nyújtott lábbal a világ tudtára adta életrajzában, hogy ő bizony szánt szándékkal állt bosszút a neki korábban (ennél jóval kisebb) sérülést okozó Alf Inge Haaland-on.

A következő film egy Keane-hez hasonló mészáros, Martin Taylor ténykedésének köszönhető, a szenvedő fél az Arsenal fiatal, szupertehetséges, brazil származású horvát támadó, Eduardo da Silva. Na most gyorsan egy rejtvényt rakok ide: milyen szankciót kapott a tettes? -várom a tippeket, strangernek nem ér válaszolni :)-

 

Mielőtt bárki azt hinné, hogy megint focival nyomom tele a fejeteket, jöjjön egy kis síelés, pontosabban síugrás. Az egyébként rendkívül veszélyes sportág neves képviselője, az osztrákok nagy tehetsége, Thomas Morgenstern szenvedte el az egyik leglátványosabb balesetet. Azt hinné az ember, hogy aki így pórul jár, soha többé nem ugrik le onnan, örülhet, ha valaha lábra tud még állni. Morgenstern lábra állt, mi több, 2008-ban ő nyerte az összetett világkupát.

 Maradva a sportágnál, a szlovén Robert Kranjec szerencsétlen ugrását is ide illőnek találtam. A látvány az előzőhöz hasonló, szerencsére a baleset kimenetele is, Robert él és virul, sőt, versenyzik.

Még mindig síelés, de ezúttal lesiklás. A sportág kedvelői közül biztosan emlékeznek a sógorok legendás síelőjének, Hermann Maiernek az esésére. Hogy mi lett vele utána, kiderül a videóból, nem lövöm le a poént.

Kizárólag a sportágnál maradás céljából következik most a lenti videó. Életem legsokkolóbb élménye volt ezt végignézni. A szintén osztrák Matthias Lanzinger sajnos már nem volt olyan szerencsés, mint a fenti alanyok. Térd alatt amputálni kellett bal lábát. Ezt jól gondoljátok meg, hogy megnézitek-e.

  

 

Végezetül egy egészen friss, és nekünk, magyaroknak különösen fájó eset. Az olimpián történt, Magyarország egyetlen súlyemelőjével, a 24 éves Baranyai Jánossal. Ezt egyetlen egyszer voltam képes végignézni:

 

Akik idáig bírták, azoknak külön gratulációval tartozom. Ennek a cikknek nem volt más célja, mint szadista módon némi fájdalmat okozni olvasójának (bár ezt néhány sportolónak kifejezetten ajánlott lenne megnéznie, gondolok itt a bronzérmet földre hajító fajtákra). Ha tudtok esetleg olyat, ami simán beleillett volna a Fűrész legújabb epizódjába, linkeljétek a kommentek közé, ugyanide várom a magasröptű rejtvényem megfejtéseit.

Ennyi Duff sört adnánk érte mi: (5/5)
Ennyi Duff sört adnék érte: (5/5)

8 komment · 1 trackback

Címkék: video sport baleset hihetetlen brutális

A bejegyzés trackback címe:

https://dzonline.blog.hu/api/trackback/id/tr11622081

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.08.19. 11:49:08

DZP. megaháverek - Fűrész 5A filmek szereplői valós alakok, a műsorban nem hangzanak el csúnya szavak, megtekintésüket mégsem ajánlom semmilyen [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stranger · http://bkfm.hu 2008.08.18. 22:29:42

hát. lannzingeré a legdurvább.. utána kevéssel eduardoé az "ezüst érem" szegéééény:(:(:(.. a legdurvább h mindkettő más emberek hibájából történt. gratulálok annak aki beállította lannsinger kötését 300kilóra, mert nem létezik hogynem csatol le az a szar léc:(.. szomorú..

cissé is befért volna:S 2szeris...


egyébként jó az összeállítás

eksunhirro 2008.08.18. 22:31:57

a választ én is tudom .. szal nem lövöm le de nevetséges..:D

menyustraktor 2008.08.18. 23:06:46

tényleg az is durva volt.. mármint Cissé sérülése.. el is felejtettem
Egy érdekesség: Baranyai sérülése pár hónap alatt rendbejön, mégis az az, amit nem bírtam egynél többször végignézni. Pedig Edu és Lanzinger is sokkal rosszabbul járt. Lehet, hogy a magyar vér miatt van :)

menyustraktor 2008.08.18. 23:17:54

amúgy így visszanézve Morgenstern balesete is kívülállónak köszönhető. Egyszerűen leesett róla a léc. Meg talán Kranjec-é is de arról nem vagyok meggyőződve. Lehet hogy az övékét meg 20 kilóra állították és szélcsendre. :S

mű-poszt 2008.08.18. 23:48:14

tetszik a címválasztás :)

eksunhirro 2008.08.19. 11:47:30

javaslom az ilyen sportösszeállítások rovatvezetőjének hogy folytassa tevékenységét.. bár ez nem rovat de még lehet az .. a rovat cím nélkül is:D

menyustraktor 2008.08.20. 01:42:51

Sün, a sport az életem egyik szerves része, abban biztos lehetsz hoigy folytatni fogom rénykedésemet, és még rengeteg agybajt fogok rátok hozni. Béke veletek!

menyustraktor 2008.08.20. 01:44:35

Ma mindenki nézze a MAGYAR válogatott Montenegeró elleni meccsét! Keressetek minket strangerrel a "köménymagban".
süti beállítások módosítása