DZP. megahaverek

"...köszönjük szépen.. ezek vagyunk mi..."

Kvescsön

3D képek 3D szemüveg nélkül

2009.04.12. 20:41 :: iwen

Az ilyen képeket sztereogramoknak nevezzük. Biztos mindenki látott már ilyen képet. Első ránézésre a képen csak kriksz-krakszok vannak, de ha jobban "belemerülünk" a tanulmányozásába, akkor előbukkan a 3 dimenziós második kép. A wikipedia és a könyvekben olvasható használati utasítás szerint az alábbiakat kell tennünk, ha meg szeretnénk látni a másik képet:

Az autosztereogramoknál két fő nézési technikát különbözetünk meg. Az egyik a két szem konvergenicájára, míg másik a divergenciájára épít. Ez utóbbi sokkal gyakoribb. Az autosztereogramok előugró 3D képeit úgy láthatjuk meg ennek segítségével egyszerűen, hogy a képet a szemünkhöz közel emeljük, mivel így nem tudunk a kép adott pontjaira fókuszálni, és a szemeinket lehetőleg ebben az állapotban tartva lassan távolítjuk a képet. Másik módszer, hogy megpróbálunk a kép mögé nézni.

Én nem tudom, hogy nekem melyik módszer jön be, csak ránézek, kicsit bambulok, és már látom is. Egy idő után nagyon bele lehet jönni a dologba, és pár másodperc alatt meg is van az eredmény!

Ezeken a linkeken találhattok képeket:

Jó nézelődést!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dzonline.blog.hu/api/trackback/id/tr21061482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása