DZP. megahaverek

"...köszönjük szépen.. ezek vagyunk mi..."

Kvescsön

Wall-E ..azjóaz?

2008.08.25. 14:52 :: stranger

2008-ban ismét támad a pixar, a legújabb animációs agymenésével. Szerencsére bennük még soha nem kellett csalódnunk, hiszen mindig valami extrém-egyedi ötlettel állnak elő. Így volt a Szörny RT. vagy akár a Hihetetlen Család esetében is. Jelenleg a történet kb annyi, hogy valamikor a távoli jövőben a föld teljesen kihalt, s még a teljes pusztulás előtt a sok  szemét leradírozására robotokat állítottak "csatasorba", az akció azonban szemmel láthatóan besült hiszen a szemét szedők maguk is berozsdásodtak, s így hulladékká lettek. Egy ilyen kis tisztitó egység mindennapjait követhetjük nyomon, a már szinte teljesen megsemmisült bolygón. Innentől spoiler veszély... Az apróság életét remekül mutatják be, úgy veszi le a lánctalpait, mint az emberek a cipőit, és ugyanúgy a boldogságot keresi ahogy fajunk. Egy nap a bolgyóra érkezik egy kutató droid, EVE, akinek mint utóbb kiderült a célja, hogy életet kutasson a bolygón. Miután Wall-Eval jól összespanoltak ez sikerül is neki, s rögtön érkezik érte a hajó ami elszakítaná őt fémes barátunktól, azonban Wall-E valahogy fekapaszkodik a hajóra, ami elrepíti őket az emberiség aktuális élőhelyére, egy mesterségesen kialakított platformra az axiómára. Ahogy a kapitány elé kerül a kis növény amit EVE a földről hozott, előkerül egy archív video felvétel, amelyen azt halljuk, hogy az emberiség megkezdheti visszatérését a sárbolygóra, hiszen sok év után így újra lehetőség nyílik életet teremteni, s élni. Innen bonyolódik a történet, de esetünkben nem is az viszi el hátán az egész filmet, hanem a rengeteg humoros apróság, s a mondanivaló. A jövő emberiségének minden kívánságát gépek lesik, s repülő székek vonszolják dagadt testük körbe-körbe, amerre éppen kívánják. Egytől egyig mindenki egy afféle TV-t néz ami a székre van rákötve. Ezen folyton reklámok mennek, s mindenki abba öltözik,azt eszik amit éppen a reklám mond. Ezek az apróságok egytől-egyig ráhúzhatók jelenlegi társadalmunkra is, a film csupán görbe tükröt tart a néző elé, s felnagyítja a hibákat. Egyik kedvenc jelenetem amikor 2 székkel repkedő dagadék egymással videotelefonozik. Az egyik fél méterre van a másiktől. Vagy amikor Wall-E nekimegy az egyik székének, és meghibásodik a "TV", erre a nő felkiált "jé nem is tudtam hogy van úszómedencénk". Nem látott a TV-n túlra. A film különlegessége az, hogy elképesztő kevés dialóg van benne, ám így is élvezhető, hiszen azok szinte egytől-egyig klasszikusok. Ez egy mestermű. Mindenkinek ajánlom, elbűvöl, magábaszív, amikor pedig beúszik a készítők listája, sopánkodsz majd hogy elmúlt. Nyár végére ez pont ideillik, ne poshadjatok a gép előtt, mindenki kifelé a szabadba, foci, túra, akármi.. ..bár van abban némi irónia, hogy most mégis monitorom előtt görnyedve gépelem soraim..:)

9/10 nálam a film, ami minimum kétszeres zsírhúr. Az egyet azért vontam le, mert akkor nem lenne értelme a jövőben a jobbat keresni.

/stranger/

 

másik vélemény: http://filmbuzi.hu/archives/2008/07/25/wall-e/

Ennyi Duff sört adnánk érte mi: (5/5)
Ennyi Duff sört adnék érte: (5/5)

3 komment · 1 trackback

Címkék: ajánló film mozi animációs film pixar wall e

A bejegyzés trackback címe:

https://dzonline.blog.hu/api/trackback/id/tr82632032

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.08.25. 15:00:56

DZP. megaháverek - Wall-E2008-ban ismét támad a pixar, a legújabb animációs agymenésével. Szerencsére bennük még soha nem kellett csalódnunk, hiszen [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SonEater 2008.08.25. 17:43:51

Én is láttam a filmet. Tényleg nagyon jó. Valahogy olyan "oldszkúl", sehol sem erőltetett humora van, ami mostanában nem sok filmben fordul elő(sajnos).

HiPhOpAli 2008.08.27. 12:43:15

bmeg dani, tiszta buzi vagy már:D elbűvöl, magábaszív:D:D:D
süti beállítások módosítása