DZP. megahaverek

"...köszönjük szépen.. ezek vagyunk mi..."

Kvescsön

Kalac vs Lehmann 1. rész

2008.08.03. 23:59 :: menyustraktor

Nem csak foci rajongóknak ajánlott, de nekik különösen. Zeljko Kalac, az AC Milan kapusa elképesztő bakiján az átlagember behugyozik a röhögéstől (másképp semmi keresnivalója nem lenne ezen a blogon), a hozzám hasonlóan póruljárt (semmibevett) Milan szurkoló meg álmatlan éjszakák elé néz. Igen, tudom, hogy egy ócska sörmeccs volt... 

 

Strangerrel, a DZP legnagyobb Arsenal fanjával "versenyeztetjük" a két csapat "kitüntetett" kapusait. Jens Lehmann és Zeljko Kalac ténykedése között ugyanis van némi hasonlóság. Mindkettőjüknek volt (lesz?) remek periódusa, képesek a magabiztos, hiba nélküli produkcióra, ugyanakkor olyan dolgokra is képesek, amikre talán még talajrészeg megye 2-es kapusok sem. Természetesen negatív értelemben. A második résszel ő fog nektek kedveskedni.

Ami meg a Chelsea elleni barátságos meccset illeti: Felháborító, szánalmas, nehezen elfelejthető. Ezek a szavak jutnak eszembe, akárhányszor megnézem a videót, és mikor a tv előtt ültem, ugyanezek jutottak eszembe. Természetesen hiba volna megfeledkezni arról, hogy mit tett Kalac a csapatért ebben a szezonban, mielőtt telibe fikáznám a mai "parádéi" miatt. Ráadásul, talán furcsa, de nem csak ő tehet a blamáról (Carlo Ancelotti úgy döntött, hogy meghökkentő módon nem rak be egyetlen egy darab csatárt sem a kezdő 11-be. Fentebb, nem véletlenül írtam be zárójelbe a "Milan szurkoló" elé a "semmibevett" szót). Ezért itt egy kis kitérő:

Zeljko Kalac 2005-ben érkezett a Perugia csapatából a Milanhoz, de sokáig csak epizódszerepet kapott, amikor pályára küldte őt Carlo Ancelotti, akkor is gyakran hajmeresztő hibákat művelt. A 2007/2008-as szezonban viszont megemberelte magát Zeljko barátunk. Jóval magabiztosabb lett, sőt, olykor hatalmas bravúrokkal vétette magát észre. Az Arsenal elleni BL párharc ugyan kudarccal végződött a Milan szemszögéből, de a legkevésbé sem rajta ment el a továbbjutás, egyszerűen tapadt a kesztyűjéhez a labda. Persze idén is voltak hibái, de a mostani régi önmagát idézte. Na de elég a rizsából, jöjjön a videó: 

 

Ilyen hibát - amelyhez hasonlót bosszantóan sokszor láthattunk tőle a Milanban töltött évei alatt - egyszerűen nem lehet elfogadni a világ egyik legsikeresebb és mindenképp a világfutball élvonalába tartozó csapatának hálóőrétől! Ráadásul ez a videó csak 2 olyan gólt mutat, amelyben benne volt, valójában ezen kívül sok más bakija is volt a meccsen, amelyből csak a szerencsének köszönhetik a piros-feketék, hogy nem lett gól. Mindezek után el lehet azt képzelni, hogy magabiztosságot tudjon nyújtani egy, alapemberét nélkülözni kényszerülő védelemnek? Aligha.

Azonban nem volnék korrekt, ha a fentebb említett sikeres periódusát elintézném egy vállvonással. Ha a következő szezonban is ő lesz a hálóőr (baromira meglepne) és kivédené az ellenfelek szemét, akkor én, miközben örülök a sikernek, ott süllyednék el szégyenemben a fotelben, amelyben ülve annyira okos vagyok. Ezért itt van két link, ezt azonban football gyűlölőknek a legkevésbé sem ajánlom.. a többieknek annál inkább: 

https://www.youtube.com/watch?v=4WjroxY4PoQ

https://www.youtube.com/watch?v=zRRirhY_t6o&feature=related

 

Ennyi Duff sört adnánk érte mi: (5/5)
Ennyi Duff sört adnék érte: (5/5)

2 komment

Címkék: video foci milan ismeretterjesztés kalács

A bejegyzés trackback címe:

https://dzonline.blog.hu/api/trackback/id/tr42599206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menyustraktor 2008.08.06. 11:11:04

Na leszedték jutúbról, be kell rakni újat. :(
süti beállítások módosítása