DZP. megahaverek

"...köszönjük szépen.. ezek vagyunk mi..."

Kvescsön

Futurama..azjóaz?

2008.07.18. 11:19 :: stranger

Esetleg aki nem ismerné: A simpson család készítőinek egy másik sorozata, amely 99ben indult és jóval merészebb formulát alkalmaz, mint testvére.. Ugyanis időszámításunk szerint 3000ben játszódik. Az alapsztori annyi, hogy a főszereplő Fry egy született lúzer, s ezt sokadjára bizonyítván 1999 Szilveszter éjszakáján véletlenül hibernálja magát 1000 évre. Amikor "felolvad" egy teljesen új világ tárul a szemei elé, számos különleges karakterrel, ilyen például Professor hubert Farnsworth, aki Fry ük-ük......-ük unokaöccse(kb 70 éves - beszéd közben elalszik néha), vagy Bender, az alkoholista robot, de említhetném az ál-legendás ego-man Zap Brannigant is. A 20 perces részek különállóak, s egy laza történeti szál tartja össze őket. A dialógusok remekül megírtak, s míg a Simpsons inkább vigyorgós sorozat, a Futurama fetrengős-röhögős poénokkal operál(a beton alá beborulós szóviccek rajongói is megtalálják kenyerüket), hiszen a készítők határtalan fantáziájának köszönhetően minden lehetőséget próbálnak kiaknázni. A szemfülesek komoly társadalom kritikát is felfedezhetnek néhány szövegben-részben, illetve a Futurama előszeretettel parodizálja ki az aktuális(és nem annyira aktuális) közéleti eseményeket.. Sajnos a sorozat, vélhetően a merész újításai miatt, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így az alacsony nézettség miatt 5 szezon után levették az amerikai televíziók műsoráról. Nem nyugodtak ebbe bele a készítők, akik most a 3. Futurama mozifilmet készülnek kiadni. Ha a dvd eladások kielégítők lesznek, akkor visszakerülhet az animáció akár, az őt megillető helyre, a képernyőkre is.

A tovább után az egyik már-már kultikussá vált jelenet a sorozatból, amely szinte másodpercenként dobálja a már szinte rohamot okozó poénokat:

1 komment

Címkék: video sorozat vicces futurama hypnotoad

A bejegyzés trackback címe:

https://dzonline.blog.hu/api/trackback/id/tr72574020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ryz 2008.07.18. 13:04:45

Hatalmas sorozat! És ne feledjük, hogy a készítője magyar származású :)
süti beállítások módosítása