DZP. megahaverek

"...köszönjük szépen.. ezek vagyunk mi..."

Kvescsön

Kakiblog

2010.01.06. 18:53 :: oliverv

A napokban olvasgattam egyik kedvenc netes oldalamat, ahol azt olvastam, hogy valami kis faluban már megint meg kellet tanítani pár iskoláskorú cigánypurdénak, hogy mi is az a wc-papír és hogyan is kell azt használni (Link: vastagbor.blog.hu/2010/01/05/rozsadombi_gyerekek_sajokazan). Erről a népcsoportról már sajnos nem ez az első eset, hogy azt halljuk, nem tudják megfelelően használni a budit. (Meg ugya a franciák sem, de az majd egy másik bejegyzés témája lez.)

De valóban csak velük van probléma?

Összeállítottam egy kis nemzetközi kitekintést, amit az elmúlt évek tapasztalataira építettem. (Minden kép és történet saját szerzemény és - sajnos - valóban megtörtént.) Kis nemzetközi budikörkép :)

Kezdjük mindjárt a saját házunk táján. Tesco, Eger, személyzeti mosdó:

Igen, ezt felnőtt, dolgozó embereknek ki kell írni. Azoknak a felnőtt embereknek, akiktől te a húst, kenyeret stb. veszed...

Azt azonban nem tudom felfogni, miért utána kéne kezet mosni? Hiszen nagy tanítómesterünk, Torrente is megmondta, hogy előtte kell... Piszkos kézzel ugyanis nem szabad a cerkához nyúlni.

 

A következő: Németország, Hof, Fachhochschule Hof

Kezetmosni nekik sem sikerül, de itt már legalább látszik a németes szervezettség és precízió. Szokás szerint a munkafolyamat minden egyes lépése részletesen, rajzzal ismertetve. Lean management szarás után is....

Itt szeretném megemlíteni, hogy Sachsen-Anhalt tartomány parlamentje '93-ban törvényben szabályozta a tartomány területén történő wc-használatot! A 4-es paragrafus szerint pl. szarás előtt térdig le kell húzni a gatyát. Illetve, ha indokolatlanul hangosan órdítasz fosás közben, akkor a 6-os paragrafus ellen vétesz :) - Ha esetleg valaki szeretné, akkor megvan az egész szöveg, kb. 1 oldal, szívesen elküldöm, csak jelezze kommentben.

 

Az utolsó kép az eisenstadti Eszterházy-kastélyban készült (Ausztria).

 

Itt meg kell említenem, hogy a kép a látogatóknak fenntartott wc-ben készült, miután az ázsiai és az orosz csoport távozott. Azt hogy van-e összefügés a két esemény között, sajnos csak sejteni lehet.

Az azonban biztos, hogy amíg sokan egyszerűen csak leszarják a budi utáni kézmosást, a WC-kefét szerintem az emberek fele egyáltalán nem is tudja mire való. Nekem mindenestre nem kis derültséget okozott, mikor megláttam az ajtó belső oldalára akasztva, a Haydn-koncert plakátja mellé ragasztva. Emiatt is lett ez a kedvencem, ugyanis egy teljesen kedves és vicces módon közli veled, mekkora egy ordas paraszt is vagy. :)

 

1 komment

Címkék: kép szar egyetem aberrált ausztriában

A bejegyzés trackback címe:

https://dzonline.blog.hu/api/trackback/id/tr251652247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iwen 2010.01.07. 15:56:52

Az utolsó kettő már Magyorországon is fellelhető. A wc-keféset már több egyetemi kollégium mosdójában is láttam! Vicces, hogy szükség van ilyen plakátokra :D
süti beállítások módosítása