DZP. megahaverek

"...köszönjük szépen.. ezek vagyunk mi..."

Kvescsön

A moziból kifelé pont erről beszéltem

2010.01.05. 12:34 :: stranger

Az avatar valóban jó film, de a forgatókönyve egy rakás fos, amit már 20ezerszer láttunk, többek közt a pocahontasban is.

Ennyi Duff sört adnánk érte mi: (5/5)
Ennyi Duff sört adnék érte: (5/5)

4 komment

Címkék: film mozi avatar pocahontas

A bejegyzés trackback címe:

https://dzonline.blog.hu/api/trackback/id/tr191648336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SonEater 2010.01.05. 13:51:07

Nekem nagy élmény volt a moziban, a gonosz ezredes hatalmas arc volt, de maximálisan egyetértek eme véleménnyel.

oliverv 2010.01.05. 17:04:03

Teljesen igaz és sajnos egyáltalán nem meglepő a történet ismétlése. Ne felejtsük el, hogy az idiocracy nevezetű dolog langymeleg takonyvödrének legfőbb célja, hogy még csak véletlenül se terheljék meg a kedves júzert semmiféle dologgal, ami akárcsak minimális agyműködést is kiválthat nála. Most miért vegyen elő egy új sztorit, mikor az átlag konzumbunkónak ez is tökéletesen megfelel. Beül és megnézi mert kétségtelenül látványos a dolog, erre még arra akarod kényszeríteni, hogy megmozgassa a szürkeállományát is?! Nemár...épp elég az nekünk ha meg tudja különböztetni a seggét a hamburgerétől.

A filmbuzik meg valamilyen szinten így is ki vannak szolgálva, ugyanis a vizuális Leistung nyújt nekik épp elég okot, hogy szépeket írjanak róla. Akik a díjat adják azokat meg úgysem érdekli a sztori meg a mondanivaló, csak az hogy mennyire illik bele a mainstreambe. (Mit gondoltok, Clint Eastwood filmje, a Gran Torino, miért nem kapott semmiféle szakmai díjat sem? OK, a zenéért kaptak valamit, de annak nem sok köze van a forgatókönyvhöz, vagy a színészi teljesítményhez.)
Ha viszont eltérsz a kliséktől, akkor se díjak, se tömeghiszti a film körül és nem veszik a dvd-t a népek. Ez esetben pedig nem keresel rajta semmit. Egy mozifilm pedig elég drága ahhoz, hogy csak azért csináld meg, hogy anyukád büszke lehessen rád, meg hogy a haveroknak tetsszen.

Lehet, hogy James Cameron szívesebben csinálna értelmes filmet, ami mond is valamit, de hát ha erre van igény...
Végülis ő nem Tarantino, hogy olyan filmet készítsen, ami egyszerre szól a bunkónak, és felel meg az összes íratlan szabálynak, valamint ugyanakkor hordoz egy gyönyörűen beleszőtt hátsó történetszálat, azoknak, akik azért van saját gondolatuk is néha :)

stranger · http://bkfm.hu 2010.01.06. 15:11:02

Azért Eastwood bácsi kapott már néhány oszkárt, meg egyéni elismerést. Egyébként teljesen egyetértek.

3D-ben is láttam a filmet, tényleg elkésztő vizuális élmény, sőt a Navik világa is nagyon jól ki van dolgozva. Bámulatos az egész, de olyan fél ürességgel lett vége az egész vetítésnek. Legalábbis én ezt éreztem. A film 5. percétől tudni lehetett, hogy mi fog történni a következő 2 és fél órában. A kedves admirális(vagy vmi katona a lényeg hogy a csúnyabácsi), ráadásul tényleg csúnya(Nekem az oroszlánkirály genya vágottfejű oroszlánja ugrott be - bocs elfelejtettem a nevét). Tisztára mint valami 5 éveseknek szánt mesében. Kiváncsi vagyok, hogy akik letérdelnek ez előtt a film előtt, ugyanennyire rajonganának, ha ugyanez a történet, ugyanezekkel a figurákkal, esetleg, egy disney féle rajzolt körítéssel jött volna ki. A vizuális technikán kívül én semmi kimagaslót nem találtam ebben a filmben. Színészek hozzák az átlagot, a forgatóköny mélyen átlag alatti. Rendezői munka átlagos. A látvány ami elviszi az egészet a hátán. Ezért nem is értem mit keres 8,8 pontos értékeléssel az imdb legjobb 30 filmje között. (Mellesleg a Becstelen Brigantyk előtt.) Mindent összevetve egy jó kis film, ún. "popkornmúví", ami kikapcsol, de ennél se több, se kevesebb, ezért nem is tudom hova tenni körülötte kialakult hisztériát.

A Terminátor 4 óta, ami egy kalap meleg húggyal volt egyenlő, rettegek ettől a színésztől(Jake Sullyt játszó krapek), meg úgy a komplett stábtól aki kiokádta az új T-t. A film elején valaki megjegyezte neki, hogy "milyen erős szíved van". Na akkor erősen belekapaszkodtam a karfába és a terminátoros rémálmaim jelentek meg. Aki látta tudja miről beszélek.:)

oliverv 2010.01.06. 17:19:04

Tehát, akkor ismét megállapíthatjuk, hogy a legjobb film a pornó :) főleg ha van benne macska is...
süti beállítások módosítása